Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Και πάμε για τις πατατούλες... οι οποίες μπαίνουν μεν στο τηγάνι αλλα λίγο μόνο κι έτσι δεν προλαβάινουν να απορροφήσουν πολύ λαδάκι, κι αν ταυτόχρονα χρησιμοποιήσουμε παρθένο ελαιόλαδο όχι χρησιμοποιημένο, το αποτέλεσμα ειναι ακόμα πιο υγιεινό και φυσικά πολύ πολύ νόστιμες...
Ξεκινάμε:
Υλικά
  • Πατατούλες (για 4 άτομα χρησιμοποίησα περίπου 15 μέτριες)
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Αλάτι χοντρό
  • Μπαχαρικά της αρεσκείας μας

Τι κανουμε:

Τοποθετώ τις πατατούλες σε ενα μεγάλο μπωλ με ζεστο νερό, όπως είναι με τη φλούδα τους και τις αφήνω για 1 ώρα περίπου.

Σε μία ώρα τρίβω με καθαρό σφουγγάρι καλά τις πατάτες για να καθαριστεί καλά η φλούδα και τις βάζω να βράσουν για 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, ώστε να μαλακώσουν σχετικά και να μπορούν να καπούν χωρίς να διαλυθούν.

Βγάλω τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις κόβω σαν τηγανιτές ή και πιο μεγάλες ανάλογα με τις προτιμήσεις, και τις πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και μπαχαρικά τις αρεσκείας μου.

Εγώ έβαλα σε άλλες ρίγανη, σε άλλες πάπρικα:

Τις αφήνω στην άκρη να απορροφήσουν τις μυρωδιές, μέχρι να πλησιάζει η ώρα του φαγητού.

Όταν θέλω να τις τηγανίσω, βάζω μπόλικο λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζω λίγες λίγες σε δυνατή φωτιά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (θέλει γύρω στα 10 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου