Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΝΕ

Και τι δεν έκανα αυτό το σ/κ...
Μπήκα στη ευχάριστη (πάντα) υποχρέωση να "ταίσω" τα μικρότερα αδέρφια μου λόγω "βολτίτσας" στην εξοχή των γονιών και δυστυχώς ενημερώθηκα τελευταια στιγμή... οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τηγάνι που το αποφεύγω... ήταν όμως ... ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ...
Ο γαύρος πανέ έχει μια καποια δυσκολία στο καθάρισμα... αλλα επειδή τα καθαρίζω με το που τα αγοράζω σε σχετικά μεγάλες ποσότητες, τα καθαρίζω όλα μαζί και τα χωρίζω σε σακουλάκια ώστε να έχω έτοιμο καθαρισμένο γάυρο ανα πάσα στιγμή.
Υλικά:
  • γαύρος
  • αλέυρι
  • αυγά
  • τριμμένη φριγανιά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

Χρησιμοποιώ καθαρισμένο και ανοιγμένο γαύρο, δλδ χωρίς κόκκαλο (γίνεται φυσικά και με το κόκκαλο, αλλα προτιμώ να ταλαιπωρηθώ λίγη ώρα παραπάνω και να βγάλω ένα ένα τα κοκκαλάκια).

Βάζω σ ένα πιάτο το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και το ανακατεύω καλά. Σ' ένα άλλο πιάτο χτυπάω αυγά με το πιρούνι και σ' ένα τρίτο βάζω την τριμμένη φρυγανιά.

Βάζω το λάδι να κάψει (όχι πάρα πολύ - περίπου ένα δάχτυλο) και περνάω τα γαυράκι απο το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά και τηγανίζω και από τις δύο πλευρές - δεν θέλει πολύ ώρα, ίσα ίσα να ροδοκοκκινήσει από κάθε πλευρά. Τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το πολύ λάδι.

Τα σέρβιρα με "ελαφριές" τηγανητές πατατούλες που παραθέτω αμέσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου