Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

Πάντα ήθελα να κάνω σπιτικό παγωτάκι, αλλά όλες οι προσπάθειές μου ήταν αποτυχημένες... πολύ γεύση γάλατος, παγάκι κανονικό... δεν το φχαριστιόμουν ποτέ... και την Παρασκευή έφαγα σε μια φίλη αυτό το παγωτό...

Υλικά:
  • 2 μέρη κρέμα γάλατος (πλήρης για γλυκά)
  • 1 μέρος ζαχαρούχο γάλα
  • 1 μέρος γάλα εβαπορέ
  • βανίλια

Διαδικασία:

Καταρχήν, χρησιμοποίησα 400 γρ. κρέμα γάλατος, 200 γρ. ζαχαρούχο και εβαπορέ και 4 βανίλιες.

Χτυπάμε την κρέμα γάλατος σε σαντιγή και όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τα γάλατα χτυπώντας καλά. Συνολικό χτύπημα γύρω στα 10 λεπτά, για αυτό καλύτερα αν έχετε χρησιμοποιήστε μίξερ που γυρνάει μόνο του γιατί εγω που είπα να το κάνω στο χέρι κουράστηκα.

Τέλος ρίχνουμε και τις βανίλιες και ανακατεύουμε επίσης (εδώ να μας φανεί οτι ακόμα μυρίζει πολύ γάλα, μπορούμε να ρίξουμε καμία βανίλια ακόμα).

Βάζουμε στην κατάψυξη...

Και το "κόλπο" που με είπαν για να μην γίνει παγος είναι τις πρώτες 3 ώρες να το βγάζω και να το ανακατεύω κάθε 30-40 λεπτά. Εγώ στην δεύτερη φορά που το έβγαλα να το ανατέψω έριξα και τριμμένα μπισκότα oreo...

1 σχόλιο: