Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΑΚΙ

Και ήρθε και η Κυριακούλα και είχα λίγα κομματάκια σνίτσελ χοιρινό στην κατάψυξη που είπα να τα αξιοποιήσω.
Χρησιμοποίησα (για 2 άτομα):
  • σνίτσελ χοιρινό καλά πατημένο (3 κανονικά κομμάτια κομμένα στα 2)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό και λίγο γάλα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα τσαγιού ρύζι για σπυρωτό
  • 2,5 κούπες νερό
  • 1 καρότο μεγάλο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας στυμμένο λεμόνι

Διαδικασία:

Αλατοπιπερώνω τα σνίτσες και τα τηγανίζω σε δυνατή στην αρχή και λίγο πιο χαμηλή στη συνέχεια φωτιά και από τις δύο μερίες, αφού πρώτα τα περάσω από μίγμα αυγό - γάλα και μετά από φρυγανιά.

Σε κατσαρολάκι βάζω το νερό να βράσει με ελαχιστο λαδάκι (ή και καθόλου). Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνω το ρύζι, το τριμμένο καρότο και το λεμόνι και αφού ανακατέψω λίγο στην αρχή αφήνω να ρουφήξει το ζουμάκι - περίπου 10 λεπτά.

Όταν έχει σχεδόν εξαντληθεί το νερό βγάζω από τη φωτιά σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι και αφήνω για κανένα 10λεπτο πριν σερβίρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου