Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ

Ένα συνοδευτικό πάντα χρειάζεται...
Έτσι μαζί με το κοτοπουλάκι αποφάσισα να κάνω και μερικά τηγανητά λαχανικά...
Χρησιμοποίησα κολοκυθάκια, καρότα και κρεμμύδια (μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν μελιτζάνες και πιπεριές)

Τα υλικά μας

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • λάδι
Για το κουρκούτι
  • 1 φλυτζάνι αλέυρι
  • 1 φλυτζάνι μπύρα
  • αλάτι και πιπέρι
Η διαδικασία

Ξεκινάμε φυσικά κόβοντας τα κολοκυθάκια σε ροδέλες (εμένα μ αρέσουν αρκετά λεπτές), τα καρότα σε μακρόστενες λωρίδες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες (και έπειτα ξεχωρίζουμε κάθε "κυκλάκι").
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι με σύρμα και αφήνουμε να σταθεί για λίγο, γιατί διαφορετικά ξεκολάει από τα λαχανικά κατά το τηγάνισμα.


Στη συνέχεια βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει σε τηγάνι ή κατσαρόλα και όταν κάψει, παίρνουμε ένα ένα τα λαχανικά, τα βουτάμε στο κουρκούτι και έπειτα στο λάδι.
Ειδικά για τα καρότα ίσως είναι καλύτερα να μην τα βουτηξουμε στο κουρκούτι, αλλα σε σκέτο αλέυρι.
Το αποτέλεσμα είναι όπως στην πρώτη και τη δεύτερη φωτογραφία.
Συνήθως συνοδεύω τα λαχανικά με σως γιαουρτιού ή γιαουρτιού - καρότου.
Για τη σως ανακατεύω καλά τα παρακάτω:
  • 1 καρότο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (ή και παραπάνω κατά προτίμηση)
  • 1 ή 2 κουταλίες σούπας κοφτές μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού (ή και ξύδι)
  • λίγο λάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου