Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ



Γεια και παλι...
Λίγο καθυστερημενα βέβαια λόγω προβλημάτων, αλλα ξεκινάμε δυναμικά...

Η πρώτη πρόταση λοιπόν αφορά σε κοτοπουλάκι...

Τα υλικά που θα χρειστούμε για 2 άτομα:
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 4 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη - τα χρώματα είναι προαιρετικά για καλύτερη εμφάνιση)
  • 2 πιπερίτσες καυτερές (ή 1 ή καθόλου αν δεν σας αρέσει το πικάντικο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι άσπρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι (1-2 κουταλίες - κατα προτίμηση μπορεί να αυξομειωθεί)
  • 2 -3 κουταλίες teriyaki sauce (προαιρετικά)

Η διαδικασία

Ξεκινάμε μαρινάροντας το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρότερες μεριδούλες, για 1 ώρα περίπου με το λεμόνι, το λάδι, το σκόρδο και την teriyaki.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις τσιγαρίζουμε μαζί με το ξερό κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι ή χωρίς. Μόλις μαλακώσουν (το "μαλάκωμα" είναι φυσικά όπως το προτιμά κανείς - εγώ τις προτιμω αρκετα μαλακές). Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε κατά μέρος.

Έπειτα βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη μαρινάδα, το αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και το ψήνουμε σε τηγάνι (και παλι με λάδι ή και χωρίς) μέχρι να μισοψηθούν. Σε εκείνο το σημείο ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πιπερίες καθώς και τα ζουμιά της μαρινάδας, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μεσαία θερμοκρασία.

Σερβίρουμε με πουρέ ή με ριζάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου