Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΠΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Είπα να ξεκινήσω με πιτούλε χωρίς φύλλο και μετά να προχωρήσω στις με φύλλο...
Αυτή είναι εύκολη, απλή και πολύ νόστιμη γιατί μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικά θέλουμε και μας αρέσουν και να γίνει μέχρι και σαν πίτσα!
Εγώ την έκανα με τυρί φέτα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι (προτιμώ πλήρες γιατί με τα χαμηλά λιπαρά γίνεται πιο νερουλή η ζύμη - δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά ίσως αν χρησιμοποιηθεί γιαούρτι χαμηλών λιπαρών να χρειάζεται περισσότερο αλέυρι)
  • 3 κούπες αλέυρι
  • 1 φακελάκι bakin pownder
  • 1 κούπα λάδι
  • 4 αυγά

Για τη γέμιση - κατά προτίμηση:

  • τυρί φέτα
  • ανθότυρο
  • κασέρι τριμμένο
  • ζαμπόν
  • μπέικον
  • πιπεριές
  • μανιτάρια
  • λουκάνικο ψιλοκομμένο
  • ό,τι άλλο αρέσει στον καθένα

Η διαδικασία

Τοποθετούμε ένα μέτριο λαδωμένο ταψάκι στο φούρνο και τον ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία στον αέρα. Εναλλακτικά μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε λάδι και να καλύψουμε τον πάτο του και τα πλαινά του ταψιού με λαδόκολλα, απλά είναι πιο χρονοβόρο.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα (πρώτα) υλικά, καλύτερα με σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιγενές μείγμα παχύρευστο, δηλαδή όχι σκληρό αλλά ούτε και νερουλό.

Προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα τη γέμιση της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Γυρνάμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 περίπου για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινήσει από πάνω.

Ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού και το πόσο σκληρό είναι το αλεύρι μπορεί να γίνει λεπτή ή πιο αφράτη όπως στις 2 φώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου