Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

Υλικά:
  • 1 κιλό σουπιές (κατεψηγμένες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 καρότα ψιλοκομμένα (ή και χοντροκομμένα)
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 ποτήρι κρασί (κόκκινο ή λευκο - ανάλογα τις προτιμήσεις μας)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας (3-4 κουταλιές)
  • λάδι

Διαδικασία:

Κόβουμε τις σουπιές σε μέτρια κομμάτια και τις ξεπλένουμε καλα.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με 2-3 ποτήρια νερό και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1,5 ώρα περίπου, προσέχοντας που και που να έχουν πάντα νεράκι.

Σε άλλο σκέυος σωτάρουμε σε λαδάκι το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπερίες και το σκόρδο (όλα κομμένα με τον τρόπο που μας αρέσουν - εγώ προτιμώ ψιλοκομμένα) και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε και τις σουπιές και το κρασί.

Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίζνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου μέχρι να "πιεί" τα περισσότερα υγρά και να μείνει μια απαλή σαλτσούλα.

Σερβίρουμε με ρυζάκι.

1 σχόλιο:

  1. ελπινικη εχω ενα βραβειο για σενα http://kaloydia.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html ελα να το παραλαβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή