Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

Μου φέρανε λοιπόν δώρο τη καινούργια μου γαστρούλα, και ειπα αυτό το σαββατοκύριακο να τη δοκιμασω...
Υλικά
  • Μοσχαράκι, κομμένο σε μερίδες (χρησιμοποίησα περίπου 400 γραμμάρια για 2 άτομα)
  • Κριθαράκι (χρησιμοποίησα 250 γρ. για 2 άτομα)
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί

Οδηγίες:

Τσιγάρισα το κρεμμύδι σε λίγο λαδάκι και έριξα τα μπαχαρικά (εκτός από το αλάτι για 1 λεπτό να απλωθεί η μυρωδιά τους). Έπειτα σοτάρισα τα κομματάκια του μοσχαριού να παρουν μια κρούστα και στη συνέχεια πρόσθεσα το κρασί. Αφήνω για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω και τη ντομάτα.

Μόλις πάρει 1-2 βράσεις, γυρνάω το φαγητό στη γάστρα και συμπληρώνω νεράκι να σκεπάζει το κρέας. Αφήνω να σιγοψηθεί στους 200 περίπου στον αέρα για 1 ώρα περίπου.


Ανάλογα με τη γάστρα (πόσο γρήγορα ¨πίνει" το νερό, ελέγχω κατά διαστήματα αν το νερό σκεπάζει το κρέας, κι αν όχι συμπληρώνω βραστό νερό.
Σε 1 ώρα περίπου ελέγχω αν το μασχαράκι έχει μαλακώσει, κι αν είναι έτοιμο, συμπλρώνω το κριθαράκι και το αλάτι. Αφήνω να βράσει το κριθαράκι 5 και σβήνω το φούρνο, αφήνοντας τη γάστρα μέσα για άλλα 10 λεπτα.
Βγάζω έπειτα από το φούρνο και αφήνω το κριθαράκι να ρουφήξει τα υγρά και μετά σερβίρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου