Ξεκινάμε:
Υλικά
- Πατατούλες (για 4 άτομα χρησιμοποίησα περίπου 15 μέτριες)
- Λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι χοντρό
- Μπαχαρικά της αρεσκείας μας
Τι κανουμε:
Τοποθετώ τις πατατούλες σε ενα μεγάλο μπωλ με ζεστο νερό, όπως είναι με τη φλούδα τους και τις αφήνω για 1 ώρα περίπου.
Σε μία ώρα τρίβω με καθαρό σφουγγάρι καλά τις πατάτες για να καθαριστεί καλά η φλούδα και τις βάζω να βράσουν για 10-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, ώστε να μαλακώσουν σχετικά και να μπορούν να καπούν χωρίς να διαλυθούν.
Βγάλω τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις κόβω σαν τηγανιτές ή και πιο μεγάλες ανάλογα με τις προτιμήσεις, και τις πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και μπαχαρικά τις αρεσκείας μου.
Εγώ έβαλα σε άλλες ρίγανη, σε άλλες πάπρικα:
Τις αφήνω στην άκρη να απορροφήσουν τις μυρωδιές, μέχρι να πλησιάζει η ώρα του φαγητού.
Όταν θέλω να τις τηγανίσω, βάζω μπόλικο λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι και τηγανίζω λίγες λίγες σε δυνατή φωτιά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (θέλει γύρω στα 10 λεπτά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου