Τι χρειαζόμαστε:
- μακαρόνια κοχύλια (μπορεί φυσικα να γίνει και με άλλο ειδος, αλλα προτιμώ αυτά γιατί γεμίζουν με όλα τα υπόλοιπα υλικά - ωραίες όμως γίνονται και οι βίδες)
- κρέμα γάλατος
- κασέρι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- πάριζα ψιλοκομμένη
- μακαρόνια: για 3 ατομικά πήλινα χρησιμοποιώ μισό περίπου σακουλάκι - για ταψάκι ρίχνω τα κοχύλια άβραστα στο ταψάκι και υπολογίζω τόσα ώστε να καλύπτεται με 1 στρώση το ταψακι και λίγα παραπάνω
- κρέμα γάλατος: για τα ατομικά πήλινα βάζω περίπου 1 μικρή κρέμα γάλατος για κάθε πήλινο - για ταψάκι νομίζω 3 φτάνουν - το βλέπουμε και με το μάτι στο τέλος
- κασέρι τριμμένο ή ψιλοκομμένο: 1 - 2 χούφτες για κάθε πήλινο και λίγο ακόμα για πασπάλειμα
- πάριζα: 2 - 3 χούφτες για κάθε πήλινο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε για λίγο στην άκρη.
Χωρίζουμε τα βρασμένα μακαρόνια στα ατομικά σκεύη ή τα ρίχνουμε στο ταψάκι μας, ρίχνουμε το κασέρι και την πάριζα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλατος, αφού την έχουμε ανακαινίσει καλά, μέχρι να καλυφτούν όλα τα υλικά.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 - 200 για 30 - 35 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.
Σε περίοδο νηστείας για να μην χρησιμοποιήσω πάριζα, έβαλα χρωματιστά μακαρόνια κια μανιτάρια:
Ακόμη, εκτός από κασέρι και πάριζα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μας αρέσει: πιπεριές, φέτα, ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα, μανιτάρια...
Καλημέρα Ελπινίκη!! Καλή αρχή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σουφλε με μακαρόνια είναι από τα αγαπημένα φαγάκια γρήγορο και εύκολο!!
Φιλάκια Εύα!
καλώς ήρθες στο μπλογκοχωριό μας, οι μαγείρισσες αυξανόμαστε συνεχώς, ποιός μπορεί να αντισταθεί σε μια μακαρονάδα με τόσα καλούδια; θα τα λέμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή αρχή καλά μαγειρέματα κι Ελπίδα για τη νίκη όπως και το ονομάσου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή